De kerkdiensten vormen het kloppend hart van onze gemeente. De levende God wil ons door de prediking van Zijn Woord, de Bijbel, ontmoeten. Op die ontmoeting geven we antwoord in gesproken en gezongen gebeden, de psalmen. U bent van harte welkom in onze kerkdiensten, maar ook bij overige activiteiten. Neemt u bij vragen gerust contact met ons op.

Live meekijken

Hier kunt u openbare uitzendingen van onze gemeente live meekijken.

Algemeen

De kerkdiensten zijn vrij toegankelijk en worden elke zondag om 10.00 uur en 18.00 uur gehouden in ons kerkgebouw, Noordwal 30, Leerdam. Een half uur van tevoren is de kerk open. Voor de jongste kinderen, tot en met ongeveer 4 jaar, is er ‘s morgens kinderoppas. Tijdens de wintertijd is deze oppas er alleen ’s morgens, tijdens de zomertijd ook ’s avonds.

Ons kerkgebouw dateert van 1916 en is door de burgerlijke gemeente aangemerkt als beeldbepalend pand. In principe zijn alle zitplaatsen vrij. De koster is belast met de praktische zaken rondom de kerkdienst.

CGKLeerdam 2 KruisP A

Ons kerkgebouw biedt plaats aan 220 mensen. Alle zitplaatsen zijn vrij. De koster wijst u graag een plaats. Ons kerkgebouw is toegankelijk voor minder validen en beschikt over een ringleiding voor slechthorenden. Parkeren kan het best op het parkeerterrein naast het Dr. Reilinghplein, dat zich op loopafstand (200 m) van het kerkgebouw bevindt. Zie hiervoor ook de Parkeergelegenheid. Let u daarbij op de plaatsen voor vergunninghouders. Kunt u zelf niet komen, dan halen we u op.

Orde van dienst

Onze kerkdiensten verlopen in een vastgestelde volgorde. Wat er in de kerkdienst gebeurt en wat de betekenis ervan is, leggen we graag aan u uit. In de kerkdienst wordt uit de Bijbel gelezen en gepreekt. Daarbij maken we gebruik van de Herziene Statenvertaling. Als u geen eigen Bijbel heeft, kunt u deze bij de koster lenen. We zingen uit de psalmberijming van 1773, waarbij ook enige gezangen behoren. De organist begeleidt ons daarbij op het orgel.

Meeluisteren en terugluisteren

U kunt thuis de kerkdienst meeluisteren en -kijken. Hiervoor verwijzen we u graag naar rechterkant van deze pagina. Mocht u in uw omgeving iemand kennen die geen beschikking heeft over internet en toch mee wil luisteren, dan kan dit via de kerktelefoon. Wij kunnen dit voor u in orde maken. Ook is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een CD-opname van de kerkdienst te bestellen.

Kerkdiensten agenda

Datum D.V. Tijd Predikant Bijzonderheden
Zondag 23 juni 10.00 uur ds. H.H. de Haan  
  18.00 uur ds. H.H. de Haan  
Zondag 30 juni 10.00 uur ds. H.H. Klomp  
  18.00 uur ds. H.H. Klomp  
Zondag 7 juli 10.00 uur ds. D.J.T. Hoogenboom  
  18.00 uur ds. J. Hoefnagel  
 
 
 
 
 

Contact

CGK Leerdam
Noordwal 30
4141 BP Leerdam
Telefoon kerkenraad: 0345-752860

Dagelijks Woord

ANBI

ANBI logo

Wij hebben als ANBI een publicatie-verplichting. De vereiste gegevens en documenten kunt u hier vinden.

Copyright © 2024 CGK Leerdam. Alle rechten voorbehouden.